Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Snipper de ui fijn. Schil de gember en rasp fijn. Hak de steeltjes van de koriander fijn, houd de blaadjes apart.
Leg de bouten in een schaal. Voeg de gember, een scheut olijfolie, ui, het citroensap, de geperste look, kurkuma, ras el-hanout, tomatenpuree, komijn, rozijnen en de gehakte koriandersteeltjes toe. Wrijf de bouten in met alle smaken. Dek af met folie en laat 1 uur marineren.
Schep alles in een tajine. Giet er 100 ml heet water bij en stoof het vlees afgedekt in ongeveer 2 uur gaar. Schep af en toe om.
Tip: Dit gerecht kan je ook maken in de oven. Gebruik hiervoor een ovenbestendige pan.
Halveer de abrikozen en verwijder de pit.
Voeg 15 minuten voor het einde van de bereidingstijd de wortelen en abrikozen toe in de tajine. Breng op smaak met peper en zout.
Rooster de amandelen in een droge koekenpan goudbruin.
Haal de tajine van het vuur en strooi er de amandelen en korianderblaadjes over.