Hertenragout / wintergroenten /truffel kroketjes

Gang
Hoofdgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 160˚C.
  2. Neem een stoofpot of Tajine om de hertenragout in op te warmen
  3. Snijd de sous vide groenten in de grove stukjes, stoof kort aan in boter en voeg tijm en laurier toe.
  4. Schik de groenten boven op de ragout in de stoofpot of tajine.
  5. Scheur de medjoul dadels in stukjes en voeg eveneens toe aan de stoofpot of tajine
  6. Plaats de stoofpot of tajine gedurende 30 minuten in de oven
  7. Frituur de krokines goudbruin en dien deze samen met de stoofpot of tajine op.

Ingrediënten

  • 800 gram kant en klare hertenragout (afdeling Hunt)
  • 200 gram medjoul dadels (afdeling Smeding groenten & fruit)
  • 100 gram sous vide pompoen  (afdeling Smeding groenten & fruit)
  • 100 gram sous vide pastinaak  (afdeling Smeding groenten & fruit)
  • 100 gram sous vide bietjes  (afdeling Smeding groenten & fruit)
  • 100 gram sous vide wortel  (afdeling Smeding groenten & fruit)
  • 5 takjes Tijm
  • 2 laurierblaadjes
  • Klontje boter
  • 12 truffel krokines (kelderman)

Publicatie datum: 18 september 2023