Brownie / pompoen / kaneel ijs

Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Vet een vierkante bakvorm (van ongeveer 20x20 centimeter) in, of bekleed hem met bakpapier.
  2.  

  1. Smelt langzaam de kokosolie en haal van het vuur.
  2.  

  1. Voeg de fijngehakte chocolade en suiker toe en roer totdat de chocolade is gesmolten.
  2.  

  1. Klop er 3 eieren door totdat het beslag mooi glad is.
  2.  

  1. Voeg ¾ theelepel zout, cacaopoeder en bloem toe en meng goed.
  2.  

  1. Doe het beslag in de bakvorm en zet aan de kant.
  2.  

  1. Maak de pompoenswirl door de pompoenpuree, kokosmelk, 1 ei, likeur, ¼ theelepel zout, kaneelpoeder en nootmuskaat te mengen.
  2.  

  1. Laat telkens een lepel van het pompoenmengsel in het brownie beslag vallen. Om een swirl te maken kun je een chopstick of iets dergelijks gebruiken om rondjes te draaien door het beslag.
  2.  

  1. Bak de brownie voor 20 à 30 minuten in een oven op 160°C totdat de bovenkant een mooi korstje krijgt.

  1. Finissez avec un boule de glacé à la cannelle et de l’atsina cress.

Ingrediënten

  • 175 ml kokosolie
  • 85 gram zwarte chocolade (fijngehakt)
  • 250 gram rietsuiker
  • 3 eieren
  • ¾ theel. Zout
  • 125 gram cacaopoeder
  • 125 gram bloem
  • 125 gram pompoenpuree
  • 1 ei
  • 2 theel. Likeur 43
  • ¼ theel. Zout
  • ½ theel. Kaneelpoeder
  • ½ theel. Nootmuskaat

Publicatie datum: 18 september 2023