Oester met witte chocolade en kaviaar

Mooie combinatie van warm en koud, ziltig en zoet. Een mooie amuse, luxe hapje of bijgerecht.
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Verwarm de slagroom en breng deze aan de kook. 
  2. Haal de room van het vuur af. 
  3. Voeg al roerende de chocolade met het eigeel toe. 
  4. Als het een egale massa is giet je de massa vervolgens in de kidde.
  5. Houd de kidde ondersteboven en vul de kidde met 1 slagroompatroon. 
  6. Laat de massa in de kidde 10 minuten staan. 
  7. Steek de oester open en haal de oester los in de schelp. 
  8. Spuit met de kidde de lauwwarme massa half over de oester. 
  9. Verdeel het blikje kaviaar over de oesters. Dresseer het compact. 
  10. Garneer de oester af met de vene cress.

Ingrediënten

  • 4 oesters Fonteneau Réserve
  • 250 g witte chocolade
  • 250 g slagroom
  • 20 g eigeel
  • zuring / vene cress

  • oscietrakaviaar of baerikaviaar

Publicatie datum: 18 september 2023