Mac & cheese met truffel en foie royale

Gang
Hoofdgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking al dente in gezouten water, giet af en laat goed uitlekken. 
  2. Verwarm ondertussen de kookroom met de fijngesneden oregano en kruid met zout en peper. Laat lekker inkoken. 
  3. Schaaf de truffel en houd de mooiste plakjes apart. Snijd de rest fijn en voeg toe aan de kookroom. 
  4. Voeg de pasta toe aan de gereduceerde kookroom en rasp er de Parmezaanse kaas overheen. Meng goed door, zodat de kaas gaat smelten. Breng eventueel op smaak met zout en peper. 
  5. Leg de plakjes <a href="https://www.sligro-ispc.be/nl/foie-royale">foie royale onder in een pannetje of gebruik de Cheese Baker. Schep er de hete pasta overheen en garneer met de plakjes truffel. 
  6. Eventueel kun je de mac & cheese nog even gratineren in de hete oven. 

Ingrediënten

  • 250 g riccioli (gekrulde macaroni)
  • 2 dl kookroom
  • 1 wintertruffel of 2 tl truffelcarpaccio
  • 2 takjes oregano
  • 12 dunne plakjes <a href="https://www.sligro-ispc.be/nl/foie-royale">foie royale gans
  • 175 g Parmezaanse kaas
  • versgemalen peper
  • zout

  •  

Publicatie datum: 18 september 2023