Golden sushi

Gang
Voorgerecht Amuse Hapje
Aantal Personen
4
Type Keuken
Japans

Bereidingswijze

  1. Schep de rijst in een bolzeef en spoel onder koud stromend water tot het water dat uit de zeef komt helemaal helder is. Laat uitlekken. 
  2. Doe de rijst in een pan en voeg 175 ml water en een lekkere snuf zout toe. 
  3. Breng voorzichtig aan de kook en dek af met een deksel. Kook in ongeveer 15 minuten gaar. Let op dat de pan niet te hard kookt en daardoor de rijst droog komt te staan.
  4. Schep de rijst direct in een schaal, meng er de sushi su doorheen en laat afkoelen tot het lauwwarm is. 
  5. Pel, terwijl de rijst kookt, de langoustinestaarten en verwijder het darmkanaal. 
  6. Leg in een schaal en marineer met het limoensap, de rasp, een mespuntje wasabipasta en een snufje zout. 
  7. Rooster de norivellen kort en leg op een sushimatje. Verdeel er een dun laagje rijst over, maar zorg ervoor dat de boven- en onderkant net vrij blijven. 
  8. Maak een dun laagje van de kaviaar in het midden van de rijst en leg er strak de gemarineerde langoustinestaarten op.
  9. Rol met behulp van het sushimatje tot een strakke rol. 
  10. Schil de mango en snijd het vruchtvlees in dunne plakken. Leg deze dakpansgewijs op de sushirol en dek het plakje af met bladgoud. 
  11. Garneer ten slotte nog met een klein beetje kaviaar. 
  12. Snijd aan tafel in mooie plakken. 

Tip

Wil je het gerecht iets minder luxe maken, dan kun je de kaviaar bijvoorbeeld vervangen door tobiko en laat je het bladgoud achterwege.

Ingrediënten

  • 125 g sushirijst
  • 2-3 el sushi su
  • 4 verse langoustines
  • sap en rasp van ¼ limoen
  • mespuntje wasabipasta
  • 2 el kaviaar
  • 1 mango
  • 4 velletjes bladgoud
  • 1-2 norivellen
  • versgemalen peper
  • zout
  • Tomasu sojasaus (optioneel)

Publicatie datum: 18 september 2023