Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Fileer de grieten en snijd de filets los van het vel. Dit kun je ook al aan de specialist op de vloer vragen. Leg telkens 2 filets half over elkaar, smeer lichtjes in met gladde mosterd en kruid rijkelijk met zout en peper. Houd apart.
Schep een handje met boerenkool op een bord, besprenkel lichtjes met olijfolie en hussel goed door elkaar.
Plaats in de magnetron en verwarm 30 seconden op vol vermogen. Hussel opnieuw door elkaar en blijf verwarmen tot krokante chips zijn ontstaan. Kruid lichtjes met een snufje zout.
Verwarm een klontje roomboter in een hapjespan en smoor de boerenkool kort. Kruid met zout en peper.
Leg er de gekruide grietfilets op en blus af met de witte wijn. Dek direct af met een deksel en laat zo’n 6 minuten smoren.
Warm ondertussen de saus op.
Dresseer de gesmoorde boerenkool met de gepocheerde grietfilet op het bord en lepel er de saus langs. Garneer de vis met de krokante boerenkoolchips.