Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
1. Verwarm de barbecue voor met directe hitte op zo’n 200 °C. Leg de zoete uien er direct bij en laat poffen tot ze zacht worden.
2. Neem het vlees op tijd uit de koelkast en kruid rijkelijk met Maldon zeezout en versgemalen peper. Zeker de vetkant mag extra gezouten worden, dat geeft een krokantere korst.
3. Pel voor de chimichurri de gepofte zoete uien en doe ze samen met de grof gehakte verse kruiden, een flinke scheut olijfolie, de peper en de gekonfijte citroen in de keukenmachine. Draai tot een grof mengsel en verfris met het limoensap, de -rasp en de azijn. Kruid eventueel met zout en peper.
4. Leg het vlees met de vetkant naar beneden op de grill en sluit het deksel. Laat ongeveer 8-10 minuten grillen. Controleer of er al een goed gekleurde en krokante korst ontstaat.
5. Draai het vlees om en steek er een kernthermometer in. Laat grillen tot een kerntemperatuur van 48-50 °C is bereikt.
6. Neem van de barbecue en laat onder aluminiumfolie 5-10 minuten rusten.
7. Snijd het vlees tegen de draad in in mooie tranches en serveer met de koude chimichurri.