Crunchy caramel

Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Doe alle ingrediënten voor het kletskoppenbeslag in de beker van een keukenmachine en mix tot een vrijwel glad beslag. Schep in een kom en laat minimaal een half uur rusten in de koelkast. 
  2. Verwarm de oven voor op 165 °C. 
  3. Rol bolletjes van het beslag ter grootte van een flinke knikker op een bakmatje en bak de kletskoppen goudbruin in de voorverwarmde oven. Laat afkoelen en haal dan voorzichtig van het bakmatje. 
  4. Verwarm de slagroom in een steelpannetje, neem van het vuur en los er de chocolade in op. Roer er de Caramelz doorheen. Laat iets afkoelen en klop vervolgens luchtig met de handmixer. Schep in een spuitzakje. 
  5. Spuit een mooi laagje van deze karamel onder in martiniglazen en garneer met bloemblaadjes en geroosterde pinda’s. 
  6. Schep er een lepel crumble in en leg er een bol ijs op. 
  7. Dek het glas af met een kletskop en laat je gasten het aan tafel kapotslaan. 

Ingrediënten

  • 4 flinke tl gezouten karamelcrumble
  • 75 g melkchocolade
  • 1 dl slagroom
  • 2 el Caramelz zeezout
  • 2 tl geroosterde pinda’s (ongezouten)
  • 4 bollen chocoladeroomijs
  • 2 eetbare afrikaantjes

Voor het kletskoppenbeslag:

  • 100 g gehakte pinda’s
  • 200 g poedersuiker
  • 50 g bloem
  • 50 g sinaasappelsap
  • 100 g gesmolten boter

Publicatie datum: 18 september 2023