Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Verwarm de barbecue voor met directe hitte op zo’n 200 °C.
Neem het vlees op tijd uit de koelkast en kruid rijkelijk met Maldon zeezout en versgemalen peper
Klop voor de saus au bain-marie de eidooiers zeer luchtig en warm (80 °C).
Neem van het vuur en roer er druppelsgewijs de geklaarde boter doorheen. Kruid met zout en peper.
Giet in een sifon en belucht met 1 patroon. Plaats de sifon in een pan met water van zo’n 60 °C en houd op die manier warm.
Grill het vlees 6 minuten op de barbecue met de deksel gesloten, draai om en grill nog 3 minuten. Steek een kernthermometer in het vlees. Leg een klontje roomboter op het vlees en laat grillen tot een kerntemperatuur van 48 °C is bereikt.
Neem van de barbecue en laat onder aluminiumfolie rusten tot het een kerntemperatuur van 52 °C heeft bereikt.
Snijd het vlees van het bot af en trancheer in dunne plakjes.
Schud de sifon krachtig en spuit de warme saus in een sauskommetje. Meng er de gesneden dragon door en serveer onmiddellijk.