Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Meng voor het kruimeldeeg de boter met de suiker, de sinaasappelrasp en een snufje zout. Voeg er de tarwebloem aan toe en meng met je handen tot een kruimelig deeg.
Verdeel de kruimels over een bakmatje of bakpapier dat op een bakplaat ligt en bak het geheel licht goudbruin af.
Trek met behulp van een zesteur de zestes van ¼ van de citrusvruchten.
Verwarm 1 deciliter water met de honing, de steranijs, de cranberry’s en het opengesneden vanillestokje. Voeg er de zestes aan toe en breng tegen de kook. Laat minimaal 10 minuten trekken.
Snijd met een broodmes de schil en het wit van de sinaasappels, de bloedsinaasappels en de grapefruits en snijd er de segmenten uit. Vang het sap op en voeg dit toe aan de ‘siroop’.
Pel de mineola’s of mandarijnen, haal de partjes los en probeer zo veel mogelijk vliesjes te verwijderen. Voeg toe aan het uitgesneden citrusfruit.
Verwijder de steranijs en de vanillepeul uit de siroop. -Maak de maizena aan met koud water en bind hiermee de siroop tot de dikte van een compote en proef of deze zoet genoeg is. Neem van het vuur en voeg er het citrusfruit aan toe. Laat een nachtje doortrekken.
Schep de volgende dag in een grote schaal, verdeel er de gebakken crumble over en plaats in de voorverwarmde oven. Laat de crumble goed warm worden, de compote kan koud, lauwwarm of warm geserveerd worden. Warm deze in dat geval eerst even op in een pannetje, anders zal het helemaal uit elkaar vallen in de oven.
Tips:
Serveer in plaats van een grote schaal in afzonderlijke potjes.
Wil je het nog completer maken, dan kun je er een mooi bolletje roomijs overheen laten smelten en/of serveren met lichtjes afgebrande Italiaanse meringue.
Ingrediënten
VOOR DE CITRUSCRUMBLE
2 bloedsinaasappels (of vervangen door sinaasappel/grapefruit)