Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Maak een mengsel van de sereh, komijn, peper, koriander, trassipoeder en 1 theelepel zout. Dep het vlees droog, bestrijk met de gesmolten boter en wentel daarna door het specerijenmengsel zodat je een specerijencoating krijgt.
Breng het limoensap met de kokosmelk, vissaus en kurkuma aan de kook en laat inkoken tot een saus met de dikte van een crème. Proef en breng eventueel verder op smaak met meer limoensap en vissaus.
Rooster het vlees op een hete barbecue of grillpan 3 minuten per kant. Laat even rusten.
Schep wat van de kurkumacrème op een bord en verdeel het gesneden vlees erover. Breng eventueel verder op smaak met sriracha en garneer met wat verse koriander en pinda’s.
Ingrediënten
1 tl serehpoeder
1 tl komijnpoeder
½ tl gemalen peper
1 tl korianderpoeder
½ tl trassipoeder
600 g thargeit tenderloin, ontvliesd en in 4 porties gesneden
4 el geklaarde boter, gesmolten
1 limoen, uitgeperst
120 ml kokosmelk
1 el vissaus
1 tl kurkumapoeder
sriracha, naar eigen inzicht
koriander, naar eigen inzicht
ongezouten pinda’s, grof gehakt, naar eigen inzicht