Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Meng de ossenstaart met de helft van de chipotlesaus en zonnebloemolie en laat enkele uren afgedekt in de koeling marineren. Bak de ossenstaart in porties in een hete pan (zonder extra olie) rondom bruin. Schep ze in een braadpan, schenk de rest van de chipotlesaus en de bouillon erbij en vul aan met water tot de staart onder staat. Stoof alles tegen de kook aan in circa 3 uur gaar. Controleer de gaarheid (het vlees is gaar als je het makkelijk kunt plukken) en laat de staart iets afkoelen in het vocht. Neem het vlees uit de pan en pluk het vlees van het bot. Laat het vocht inkoken tot één vierde.
Blaker de paprika’s met een gasbrander, doe ze in een zak en laat 15 minuten doorgaren. Spoel het vel eraf onder de kraan en verwijder de steel en zaadjes. Snijd alles grof en pureer met de tomatenpuree.
Verhit de olijfolie en bak hierin het komijnzaad, chilipoeder en anijspoeder 1 minuut. Voeg de boter toe en roer door. Meng de kidneybonen, de paprikapuree en de saus erdoor en laat alles 15 minuten zacht stoven. Proef en breng op smaak met zout.
Meng het vlees met gehakte koriander en bosui. Verhit de gele maïstortillas op hoge stand in een droge pan 15 seconden per kant. Houd ze warm in een schone doek. Schep wat bonen op de tortilla en verdeel er avocado over. Serveer met de ossenstaart als topping.