Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
1. Kook 1 liter water met colorozozout, suiker en de helft van elk van de specerijen tot de suiker en colorozo zijn opgelost. Laat de marinade afkoelen. Maal de rest van de kruiden en specerijen in de vijzel grof en bewaar.
2. Snijd het vet van het staartstuk indien nodig bij en kerf het in tot aan het vlees. Leg het vlees in de afgekoelde marinade en zet afgedekt 5 dagen in de koeling. Keer regelmatig om.
3. Dep het vlees droog. Bestrooi met het kruidenmengsel en laat nog een dag drogen op een rek in de koeling.
4. Verhit de rookmot in de rookoven en rook het vlees 15 minuten.
5. Leg het vlees op een rooster in een oven van 100ºC. Zet een bak kokend water onderin (of stel een stoomoven in op 20% stoom) en gaar het staartstuk tot een kerntemperatuur van 58-60ºC. Laat afkoelen.
6. Besmeer alle boterhammen met mosterd en beleg 4 ervan met plukken zuurkool. Snijd de pastrami in royale plakken en beleg de broodjes ermee (bewaar overgebleven vlees voor een volgende portie). Dek af met een boterham en serveer direct.