Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Verhit 1 eetlepel olie en bak hierin de uiringen op middelhoge stand 5 minuten. Voeg de tijm toe en blus af met de kalfsjus. Breng op smaak met zout en zet apart.
Dep de lever droog met keukenpapier. Meng 1 theelepel zout door de bloem en wentel de levers erdoor. Verhit de rest van de olie in een pan en bak hierin de levers op hoge stand 1 minuut. Voeg de boter toe en bak nog 1 minuut. Keer de lever om en bak op middelhoge stand door. Schep af en toe wat boter over de lever zodat je een mooie korst krijgt. Zet de warmtebron laag en bak de lever (afhankelijk van de dikte) nog een paar minuten. Pas op dat hij niet te gaar wordt.
Verwarm de ui, snijd de lever in plakken, schep de ui erop en schenk de balsamicoazijn er overheen. Bestrooi met peper en zout.
Ingrediënten
3 el zonnebloemolie
2 zoete uien, in ringen
4 takjes tijm, gerist
6 el kalfsjus
4 plakken kalfslever (ca. 180 g per stuk, diepvries), ontdooid