Herten-ossobuco met Belgische geitenkaas

Gang
Hoofdgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Verhit de olie in een pan en bak hierin de uien en knoflook 5 minuten. Schep het in een braadpan.
  2. Verhit de helft van de boter in dezelfde pan. Dep het vlees droog en duw aan beide kanten in de bloem. Schud overtollige bloem af en bak de schenkels in de boter aan beide kanten bruin. Leg ze ook in de braadpan. Blus de pan af met de rode wijn, voeg de tomatensaus en laurier toe en schep het over de schenkels. Stoof alles op zeer lage stand in circa 1,5 uur gaar.
  3. Kook de gnocchi in water met zout en giet ze af. Verhit de rest van de boter en bak hierin de gnocchi met de blaadjes salie circa 5 minuten. Serveer met de ossobuco en geraspte geitenkaas.

Ingrediënten

  • 2 el olijfolie
  • 2 rode uien, in halve ringen
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 80 g boter
  • 8 herten-ossobuco (diepvries), ontdooid
  • 4 el bloem
  • 300 ml rode wijn
  • ca. 350 ml pittige pastasaus
  • 1 laurierblaadje
  • 500 g aardappelgnocchi
  • 4 takjes salie, alleen de blaadjes
  • 1 klein stukje Belgische belegen of oude geitenkaas

Publicatie datum: 18 september 2023