GEBAKKEN WILDE EENDENBORST MET CRUMBLE

Gang
Hoofdgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op de grillstand op 185 °C

  1. Draai in de keukenmachine de geriste oregano met de roze peperkorrels en de pecannoten tot een fijn kruim. Voeg de cranberries toe en laat kort meedraaien.

  1. Verwarm een braadpan op hoog vuur en bak de eendenborstfilets mooi goudbruin. Draai het vlees om en bak nu ook deze kant mooi bruin. Draai terug om en laat nog enkele minuten bakken.

  1. Draai opnieuw om, snijd in dunne tranches, smeer het vel lichtjes in met honing en verdeel er de crumble over.

  1. Plaats in de voorverwarmde oven en laat enkele minuten gratineren.

  1. Tip

  1. In plaats van cranberry’s kun je ook andere zuidvruchten of noten gebruiken.
  2. In plaats van sinaasappel kun je ook andere citrusvruchten gebruiken.

Ingrediënten

  • 4 eendenborstfilets
  • rasp van 1 sinaasappel
  • 2 el gedroogde cranberries
  • 1 el roze peperkorrels
  • 2 el pecannoten
  • 4 takjes verse oregano
  • 1 el honing
  • druppeltje olijfolie

Publicatie datum: 18 september 2023