Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Snijd de aardappels grof. Doe ze in een pan met de uien, prei, laurier en groene kool. Voeg de bouillon toe en breng alles aan de kook. Laat op lage stand zachtjes koken. Roer af en toe door zodat de aardappels op een gegeven moment uit elkaar vallen en de soep daardoor bindt.
Verhit intussen de olie en bak hierin de chorizo op een niet te hoge stand in circa 8 minuten krokant. Neem uit de pan en bak het brood in het achterblijvende vet in 5 minuten krokant. Meng met de chorizo.
Voeg de spitskool toe aan de soep en laat nog 5 minuten meekoken. Proef de soep en breng op smaak met zout en eventueel wat peper. Serveer met het chorizo-broodmengsel als knapperige topping.