Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Zeef het meel en de bloem boven een kom. Voeg al mengend met een mixer de eieren toe en daarna beetje bij beetje circa 75 ml koud water. Het beslag moet iets dikker zijn dan karnemelk, maar dunner dan yoghurt. Zeef indien onverhoopt klontjes ontstaan. Meng de zeesla erdoor en zet afgedekt minstens een uur in de koeling.
Breng de witte wijn in een steelpan aan de kook en blancheer hierin de zeekraal 10 seconden. Schep de zeekraal eruit en laat de wijn afkoelen.
Vet een bakplaat of een pan in met wat olie. Bak hierin 12 kleine galettes van het zeesla-beslag met een diameter van circa 10 cm in 3 minuten gaar. Keer halverwege. Meng intussen de room met het algenpoeder.
Open de oester boven het pannetje wijn en vang hierin het oestervocht op. Haal de oesters uit de schelpen. Verwarm ze in het pannetje met wijn op lage stand tot ze wat steviger worden, maar zeker niet gaar. Schep de oesters op de galettes, garneer met de room, zeekraal, wat blaadjes zeevenkel, zeebanaantjes en een schepje zalmeitjes.
Ingrediënten
300 g boekweitmeel
75 g bloem
2 eieren, losgeklopt
50 g zeesla, koud afgespoeld en fijngehakt
100 ml witte wijn
12 takjes zeekraal, gehalveerd
12 tl room 40%
2 tl algenpoeder
12 Zeeuwse oesters
3 takjes zeevenkel, de blaadjes geplukt
12 zeebanaantjes
12 tl zalmeitjes
Artikelinfo:
Peak’s boekweitmeel (zak 5 kg, art.nr. 784900),
Zalmeitjes (blik 50 gram, art.nr. 66246),
Zeevenkel (bakje 150 gram, art.nr. 637501),
Cosy&Trendy Streetfood ovaal bord, 27,5 cm (assorti, art.nr. 46345),
Cosy&Trendy Streetfood diep ovaal bord, 19,5 cm (assorti, art.nr. 46353)