Zeekat gestoofd in inkt

Gang
Hoofdgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Spoel de zeekat af. Houd de 8 grootste tentakels achter. Snijd de inktvis doormidden. Verhit de olie en bak hierin de knoflook en de helft van de peper op hoge stand 1 minuut. Voeg alle inktvis en tentakels, behalve de achtergehouden 8, toe en bak circa 5 minuten. Blus af met de wijn, voeg de sinaasappelschil toe.
  2. Voeg de inhoud van 1 zakje inkt toe (pas op voor vlekken) en laat op lage stand met het deksel op de pan in 30 minuten gaar en zacht worden. Schep af en toe om. Proef na 30 minuten en laat indien nodig nog wat langer zachtjes stoven. Verwijder de sinaasappelschil.
  3. Kook op het laatste moment de tagliatelle in water met weinig zout beetgaar.
  4. Maak de tempura volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg het andere zakje inkt toe zodat je een zwart beslag krijgt. Verhit de frituurolie. Haal de tentakels 1 voor 1 door het tempurabeslag en frituur ze 5 minuten. Laat uitlekken op keukenpapier.
  5. Giet de pasta af, bewaar wat van het kookvocht. Schep de pasta door de inktvis. Voeg eventueel wat van het kookvocht toe om het smeuïger te maken.
  6. Serveer de inktvispasta gegarneerd met de rest van de peper en de tentakeltempura.
  7. Tip!
  8. Je kunt dit gerecht ook heel makkelijk ombouwen tot tapasgerechtje voor meerdere personen.

Ingrediënten

  • 1 zak kleine zeekat (diepvries), ontdooid
  • 3 el pittige Italiaanse olie
  • 3 teentjes knoflook, gehakt
  • 1 rode peper, zonder zaadjes in ringetjes
  • 100 ml witte wijn
  • 4 reepjes sinaasappelschil, naar smaak
  • 2 kleine zakjes inkt
  • 250 g zwarte tagliatelle
  • 150 g tempurameel
  • 1 liter frituurolie
  • Artikelinfo:
  • Asian Choice hele inktvis, schoongemaakt (zak 1 kg, art.nr. 129498),
  • SmitVis Inktvisinkt (pot 500 gram, 43914),
  • Madia tagliatelle nero (zak 500 gram, art.nr. 881485),
  • Chic Claro ovale goudkleurige kom (per stuk, art.nr. 831273)

Publicatie datum: 18 september 2023