Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Hak ²/3 van de citroentijm goed fijn (met de takjes er gewoon bij) en meng met het grove zeezout.
Voeg 3 eiwitten toe en kneed het geheel tot een stevig, net plakkerig geheel. Is het nog heel droog, voeg dan nog een extra eiwit toe.
Maak de buikholte van de zeebaarzen schoon, maar zorg dat deze verder helemaal heel blijven.
Vul de buikholte met fijngesneden venkel, flink wat versgemalen peper, de rest van de citroentijm en plakjes limoen.
Bedek de bodem van een ovenschaal of een pizzasteen met een laagje van het zoutmengsel. Leg er de zeebaarzen op en pak verder heel goed in met de rest van het zoutmengsel. Het moet overal echt goed gesloten zijn.
Plaats in de voorverwarmde barbecue en laat ongeveer 35 minuten garen. Reken voor zware zeebaarzen 10 minuten meer.
Neem uit de barbecue, laat enkele minuten rusten en breek dan aan tafel de korst open, zodat de zeebaars vrijkomt. Fileer voorzichtig en serveer onmiddelijk.