Witte bonen met sardine-vinaigrette en tonijn

Gang
Voorgerecht
Aantal Personen
8

Bereidingswijze

  1. Spoel de bonen af met koud water. Doe ze in een ruime pot water en laat 12 uur staan. Giet de bonen af, zet ze opnieuw onder water en voeg de laurier toe. Breng op laag vuur aan de kook en laat tegen de kook aan in circa 1,5 uur gaar worden. Giet af en laat afkoelen.
  2. Laat de sardines uitlekken (vang de olie op). Hou de stukjes pickels (wortel en komkommer) uit het blik apart en breek de vis in stukjes. Voeg de kruiden en azijn toe. Voeg de sardine-olie of naar smaak een iets neutralere olie toe. Snijd de pickels uit het blik (inclusief het pepertje) fijn en voeg toe.
  3. Schud alles door elkaar en voeg wat zout en flink wat gemalen peper toe. Laat een half uurtje staan. Voeg indien nodig meer zout, peper en azijn toe.
  4. Schep de salade in bakjes en verdeel de tonijn erover. Trek er met de zesteur wat sinaasappelschil overheen.

Ingrediënten

  • 250 g droge witte bonen
  • 1 laurierblaadje
  • 1 blikje sardinefilet met pickels
  • 6 takjes platte peterselie, de blaadjes gehakt
  • 4 takjes koriander, de blaadjes gehakt
  • 6 sprietjes bieslook, gehakt
  • 3 el witte wijnazijn
  • milde olijfolie, naar smaak
  • 2 blikjes tonijnfilet, uitgelekt
  • 1 sinaasappel, schoongeboend
  • Extra: zesteur
  • Artikelinfo:
  • Minerva sardines met pickels in pikante olijfolie (blikje 120 gram, art.nr. 45191)

Publicatie datum: 18 september 2023