Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Bereid de barbecue zo voor dat je aan een kant gloeiende kolen hebt liggen en de andere kant van de barbecue niet.
Week het cederhouten plankje ongeveer 30 minuten in water en laat vervolgens goed uitlekken.
Smeer het plankje lichtjes in met olijfolie, leg er de zalmzijde op en kruid met rookzout en lekker veel versgemalen zwarte peper.
Snijd de citroen in uiterst dunne plakken en verdeel over de zalmzijde. Sprenkel er een beetje whisky over.
Vul de rookbox met houtsnippers en leg deze direct op de gloeiende kolen.
Leg het plankje met de zalmzijde op het rooster, maar niet direct boven de gloeiende kolen.
Sluit de deksel van de barbecue en laat zo’n 15 minuten warmroken.
Controleer of net de eerste eiwitvlokjes te zien zijn op de zalmzijde. Is dat het geval, dan is de zijde gaar genoeg. Deze mag immers nog glazig en rosé zijn vanbinnen.