Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Snijd de koppen van de octopus, haal ze leeg en verwijder de ‘snavel’ in het midden van de tentakels. Spoel alles schoon onder water. Laat kort uitlekken en schep met aanhangend vocht in een ruime pan. Zorg dat de octopus niet onder water staat, zodat hij stooft in plaats van kookt. Laat op lage stand met deksel op de pan 60-90 minuten tegen de kook aan stoven. Keer de octopus af en toe om. De octopus is gaar als een mes er makkelijk maar met een beetje weerstand ingaat.
Neem de octopus uit de pan en laat iets afkoelen. Snijd de boven- en onderkant van een rechte frisdrankfles. Zet de fles in een hoge maatbeker. Snijd de tentakels van de inktvis los en de koppen in reepjes. Vul de fles tentakel voor tentakel en wissel af met reepjes van de kop. Duw af en toe aan en maak zo een gelijkmatige vulling. Laat onder druk (bijvoorbeeld met een wijnfles gevuld met water) in de koeling minimaal 2 uur, maar liever nog langer opstijven.
Duw de ‘terrine’ voorzichtig met de wijnfles uit de vorm. Snijd er met een scherp mes zo dun mogelijke plakjes van.
Tip!
Je kunt het serveren met een streepje goede olijfolie, wat (chili)peper, gebakken of gefrituurde aardappel en een partje citroen.