Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Pureer de knoflook, gember en vissaus met een staafmixer en voeg het krabvlees toe. Pureer alles grof. Doe het in een staande mixer met kneedhaak en meng het tapiocameel erdoor tot het mengsel dezelfde substantie heeft als pastadeeg (als het te nat is wat tapiocameel toevoegen en als het te droog is wat druppels water toevoegen). Neem het deeg uit de kom en vorm er een rol van. Bestuif met meel als het plakt. Rol het deeg in aluminiumfolie of bananenblad. Stoom de rol 1 uur in een stoommandje met het deksel erop. Laat afkoelen.
Snijd het deeg met een scherp mes in flinterdunne plakjes. Laat ze op een rek op een droge, warme plek 1 nacht drogen.
Frituur de plakjes per 5 in olie van 180ºC. Schep ze eruit zodra ze drijven en groot en blank zijn. Laat uitlekken op keukenpapier.
Beleg de kroepoek met krabsalade, garneer met citrusschuim en serveer direct.
Krabsalade
Meng 2 blikjes krab met 1 eetlepel mayonaise, 1 eetlepel ketchup, eventueel 1 eetlepel whiskey en enkele druppels vissaus. Breng op smaak met peper, zout of meer vissaus. Snijd het vruchtvlees van 1 avocado in kleine blokjes en besprenkel met het sap van ½ citroen.
Citrusschuim
Klop 100 ml citrussap (van gemengd citrusfruit naar keuze) met 50 ml water en 2 mespuntjes sojalecithine met een staafmixer door elkaar. Houd het mengsel een beetje scheef zodat je er flink lucht in krijgt (heb je na 2 minuten nog geen schuim, voeg dan nog een snufje lecithine toe). Laat heel even staan voor het serveren.
Ingrediënten
1 teentje knoflook, geplet
stukje gember van 1 cm, geschild en in stukjes
1 el vissaus
1 blikje krab, uitgelekt
100 g tapiocameel
aluminiumfolie of bananenblad
1 liter neutrale frituurolie
krabsalade, naar wens (zie extra recept)
citrusschuim, naar wens (zie extra recept)
Extra: stomer of stoommandje
Artikelinfo:
Imperial krab extra (4 blikjes x 170 gram, art.nr. 945593),