Krab-kroepoek met krabsalade en citrusschuim

Bereidingswijze

  1. Pureer de knoflook, gember en vissaus met een staafmixer en voeg het krabvlees toe. Pureer alles grof. Doe het in een staande mixer met kneedhaak en meng het tapiocameel erdoor tot het mengsel dezelfde substantie heeft als pastadeeg (als het te nat is wat tapiocameel toevoegen en als het te droog is wat druppels water toevoegen). Neem het deeg uit de kom en vorm er een rol van. Bestuif met meel als het plakt. Rol het deeg in aluminiumfolie of bananenblad. Stoom de rol 1 uur in een stoommandje met het deksel erop. Laat afkoelen.
  2. Snijd het deeg met een scherp mes in flinterdunne plakjes. Laat ze op een rek op een droge, warme plek 1 nacht drogen.
  3. Frituur de plakjes per 5 in olie van 180ºC. Schep ze eruit zodra ze drijven en groot en blank zijn. Laat uitlekken op keukenpapier.
  4. Beleg de kroepoek met krabsalade, garneer met citrusschuim en serveer direct.
  5. Krabsalade
  6. Meng 2 blikjes krab met 1 eetlepel mayonaise, 1 eetlepel ketchup, eventueel 1 eetlepel whiskey en enkele druppels vissaus. Breng op smaak met peper, zout of meer vissaus. Snijd het vruchtvlees van 1 avocado in kleine blokjes en besprenkel met het sap van ½ citroen.
  7. Citrusschuim
  8. Klop 100 ml citrussap (van gemengd citrusfruit naar keuze) met 50 ml water en 2 mespuntjes sojalecithine met een staafmixer door elkaar. Houd het mengsel een beetje scheef zodat je er flink lucht in krijgt (heb je na 2 minuten nog geen schuim, voeg dan nog een snufje lecithine toe). Laat heel even staan voor het serveren.
  9.  

Ingrediënten

  • 1 teentje knoflook, geplet

  • stukje gember van 1 cm, geschild en in stukjes

  • 1 el vissaus

  • 1 blikje krab, uitgelekt

  • 100 g tapiocameel

  • aluminiumfolie of bananenblad

  • 1 liter neutrale frituurolie

  • krabsalade, naar wens (zie extra recept)

  • citrusschuim, naar wens (zie extra recept)

  • Extra: stomer of stoommandje

Artikelinfo:

  • Imperial krab extra (4 blikjes x 170 gram, art.nr. 945593),

  • Flower Brand tapiocameel (pak 500 gram, art.nr. 574847),

  • Maison Niels de Veye lecithine (potje 50 gram, art.nr. 311825)

Publicatie datum: 18 september 2023