HOMEMADE SOLERO BASISRECEPT

Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Bereid naar eigen inzicht de waterijsjes, zoals in het basisrecept waterijs, vries deze goed in en ontvorm ze.
  2. Week de gelatineblaadjes in ijskoud water.
  3. Verwarm een deel van de fruitcoulis met de glucosesiroop tot tegen het kookpunt, meng goed door, zodat de glucosesiroop volledig is opgelost.
  4. Neem van het vuur en los er de geweekte gelatine in op.
  5. Meng er de rest van de fruitcoulis doorheen en laat iets verder afkoelen.
  6. Haal de ijskoude waterijsjes door de gelei en prik ze nu vast in bijvoorbeeld een deksel van een tempex doos of steek ze in een stuk karton.
  7. Laat even staan, zodat de gelei kan opstijven en plaats daarna meteen terug in de vriezer.

Ingrediënten

  • 1 liter vocht
  • 180 g suiker
  • Pavoni siliconen ijsvorm 
  • lollystokjes
  • 500g mango- of limoenpuree (Boiron)
  • 120 g glucosesiroop
  • 6 blaadjes gelatine

  •  

Publicatie datum: 18 september 2023