Haring op Witloofpuree

Gang
Hoofdgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Schaaf de komkommer in dunne plakjes en bestrooi met het zout. Laat 10 minuten staan, spoel de plakjes af en laat goed uitlekken.
  2. Schep de uiringen door de komkommerplakjes.
  3. Rasp de gember en roer met de honing door de wijnazijn. Schep dit om met de komkommer en ui en laat minimaal 1 uur staan.
  4. Kook de aardappelstukken in weinig water in ca. 20 minuten gaar.
  5. Besprenkel het witloof met citroensap, zout, peper en wat suiker. Smoor 15 minuten in boter en een scheutje water in een afgedekte pan.
  6. Giet af, bewaar het kookvocht apart en pureer het witloof.
  7. Giet de aardappels af en stamp tot een gladde puree. Schep om met het witloof en het kookvocht tot een smeuïge puree.

Ingrediënten

  •  1 komkommer
  •  1 rode ui, in ringen
  •  1 tl zout
  •  60 ml wittewijnazijn
  •  1 el honing
  •  25 g verse gember, geschild
  •  400 g bloemige aardappelen, geschild en in stukken
  •  300 g witloof, in de lengte gehalveerd
  •  25 g boter
  •  1 el citroensap
  •  1 el suiker
  •  4 haringen, schoongemaakt
  •  2 takjes verse dragon, grofgehakt

Publicatie datum: 18 september 2023