Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Rooster het amandelschaafsel in een schaaltje in circa 5 minuten goudbruin in een oven van 180ºC, schud af en toe om.
Snijd de aardappels in gelijke blokken en kook in 10-15 minuten gaar, maar nog wel stevig.
Stoof de uien met de olijfolie en 2 takjes tijm in een pan met deksel ongeveer 15 minuten. Neem het deksel van de pan en laat iets indampen en bakken in de eigen ‘jus’.
Prak intussen de aardappels en druk ze daarna door een fijne zeef. Meng met een pollepel met de forel zodat de forel in stukjes uiteenvalt. Breng de puree op smaak met peper en zout en maak smeuïger met wat amandelolie.
Verdeel de gestoofde uien over 4 borden of kommen, schep er de puree op, strooi het amandelschaafsel erover met de overige tijm en besprenkel met nog wat amandelolie.