WARMGEROOKTE ZALM OP KROKANT CIABATTABROOD

Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 185°C met de grillstand aan.

  1. Snijd het ciabattabrood in grove stukken, besprenkel met olijfolie en kruid met peper en zout.

  1. Bak het ciabattabrood krokant in de oven.

  1. Breng het water met de azijn en de suiker in een steelpannetje en breng aan de kook.

  1. Schil de verschillende bietjes en snij ze met een mandoline in dunne plakjes.

  1. Snijd de komkommer in staafjes.

  1. Doe alles in aparte kommetjes en giet er het zoetzure mengels over. Laat minimaal 15 minuten marineren, of laat het idealiter een nacht doortrekken in de koelkast.

  1. Beleg ieder ciabattatoastje met de warmgerookte zalm, plaats enkele minuten in de oven en garneer vervolgens met de verschillende (uitgelekte) bietjes en komkommer.

  1. Maak af met een dopje aioli.

  1. Tip!

  1. serveer met Luxardo Limoncello Spritz

  1.  50 ml Luxardo limoncello
  2.  150 ml prosecco

  1. Serveer in een groot wijnglas met ijsblokjes en garneer met een schijfje citroen en een takje munt.

Ingrediënten

  •  1/2 ciabattabrood
  •  Olijfolie
  •  200 g warmgerookte zalm
  •  1/4 komkommer
  •  1/2 gele biet
  •  1/2 rode biet
  •  1/2 chioggia biet
  •  1 dl water
  •  5 cl azijn
  •  40 gram suiker
  •  1 tl aioli

Publicatie datum: 18 september 2023