Red Celeriac Burger

Gang
Hoofdgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Bereid de barbecue voor door deze te verwarmen tot 250°C.
  2. Schil de winterwortel en rasp deze zeer fijn. Maak aan met olijfolie, limoensap en -rasp.
  3. Maak de veldsla net voor het serveren aan met peper, zout, een scheutje olijfolie en rode wijnazijn.
  4. Leg de plakken knolselderij op het rooster van de barbecue en laat aan beide kanten ongeveer 4 minuten grillen. Kruid na met peper en zout.
  5. Snijd de broodjes doormidden en laat deze op het rooster van de barbecue op de gesneden kant kort grillen.
  6. Smeer met behulp van een kwast de knolselderij in met barbecuesaus. Draai om en laat kort karamelliseren. Smeer de andere kant eveneens in en draai nog eenmaal om.
  7. Dresseer de veldsla op de onderste helft van het broodje. Leg er de geglaceerde knolselderij op en bedek met de geraspte wortel.
  8. Hak de uitgelekte Amsterdamse uien fijn en verdeel over de wortel.
  9. Leg er het kapje van het broodje op en zet eventueel vast met een prikker.

Ingrediënten

  •  4 minibrioches rood (art. nr. 55374)
  •  4 ronde plakken sous-vide gegaarde knolselderij
  •  olijfolie
  •  1 el rode wijnazijn
  •  75 g veldsla
  •  1 winterwortel
  •  sap en rasp van ¼ limoen
  •  4 el barbecuesaus
  •  16 Amsterdamse uien
  •  versgemalen peper
  •  Zout

Publicatie datum: 18 september 2023