Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Bereid de barbecue voor door deze te verwarmen tot 250°C.
Schil de winterwortel en rasp deze zeer fijn. Maak aan met olijfolie, limoensap en -rasp.
Maak de veldsla net voor het serveren aan met peper, zout, een scheutje olijfolie en rode wijnazijn.
Leg de plakken knolselderij op het rooster van de barbecue en laat aan beide kanten ongeveer 4 minuten grillen. Kruid na met peper en zout.
Snijd de broodjes doormidden en laat deze op het rooster van de barbecue op de gesneden kant kort grillen.
Smeer met behulp van een kwast de knolselderij in met barbecuesaus. Draai om en laat kort karamelliseren. Smeer de andere kant eveneens in en draai nog eenmaal om.
Dresseer de veldsla op de onderste helft van het broodje. Leg er de geglaceerde knolselderij op en bedek met de geraspte wortel.
Hak de uitgelekte Amsterdamse uien fijn en verdeel over de wortel.
Leg er het kapje van het broodje op en zet eventueel vast met een prikker.