Hartige carrotcake met gember en kerrie

Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Schil de wortelen en rasp ze fijn.
  3. Meng het bakmeel met de eieren, het kerriepoeder, de geraspte gember, de sinaasappelrasp en een snufje zout.
  4. Roer er de verse geitenkaas, de pompoenpitten en de geraspte wortel doorheen.
  5. Bekleed een cakevorm aan de binnenkant met bakpapier of vet een tulbandvorm in.
  6. Schep het beslag in de vorm en plaats in de voorverwarmde oven.
  7. Bak de carrotcake ongeveer 40-45 minuten.
  8. Laat minimaal 10 minuten rusten vooraleer de cake uit de vorm te halen.

Ingrediënten

  •  500 g wortelen
  •  200 g zelfrijzend bakmeel
  •  2 cm verse gember (geraspt)
  •  rasp van ½ sinaasappel
  •  4 eieren (maat L)
  •  100 g verse geitenkaas
  •  1 tl kerriepoeder
  •  100 g pompoenpitten
  •  75 g rietsuiker
  •  mespuntje zout

Publicatie datum: 18 september 2023