Crispy kwartelei met wortelpaneer

Gang
Voorgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Kook de twaalf kwarteleitjes in vier minuten tijd, pel ze daarna meteen.
  2. Bak de ajuin vijf minuten, voeg er dan de geraspte wortel aan toe en bak nog eens een paar minuten tot hij zacht is.
  3. Roer de ajuin, wortel, curry madraspoeder en currypasta erdoorheen, bak nog enkele minuten.
  4. Haal uit de pan en laat afkoelen, meng de panko erdoorheen.
  5. Zet twee schaaltjes naast elkaar, breek de eieren open en doe het eigeel apart van het eiwit, klop vervolgens het eiwit los met een vork.
  6. Rol de gekookte eieren eerst door de bloem en zorg dat ze goed bedekt zijn.
  7. Haal ze daarna door het geklopte eiwit en rol ze door het curry/wortel/ajuinmengsel.
  8. Verhit de frituurolie tot 180 °C en frituur eerst de pappadums en daarna de eieren. Het hele ei moet goed bedekt zijn.
  9. Frituur ze met behulp van een schuimspaan 3 minuten.
  10. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
  11. Beleg de pappadums met de waterkers, quinoasalade, cashewnoten en gefrituurde eitjes.
  12. Blender de mangochutney fijn en decoreer dopjes mangochutney tussen de salade.

Ingrediënten

  •  12 kwarteleieren
  •  2 eiwitten (om te paneren)
  •  1 ajuin brunoise gesneden
  •  125 g heel fijn geraspte wortel
  •  4 el Patak’s milde currypasta
  •  1 el curry madraspoeder
  •  100 g panko
  •  Bloem
  •  ½ bosje waterkers
  •  4 pappadums
  •  2 el gehakte cashewnoot
  •  100 g quinoa-rogge
  •  1 fles arachideolie

Publicatie datum: 18 september 2023