Chocoladecup gevuld met ricotta, citrusfruit en citrussorbet

Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Plaats de chocoladecups een uur in de diepvries. Zo haal je ze makkelijker uit de verpakking.
  2. Rasp ¼ van de sinaasappel en de pompelmoes. Meng ze samen met de limoncello in een kommetje.
  3. Schil de beide vruchten en snijd de partjes tussen de vliesjes uit. Laat het fruit marineren in de limoncello-citrusrasp mengeling.
  4. Leg een klein dopje van de ricotta op het bord en zet er één chocoladecup op met de opening naar boven. Zo blijft de cup stabiel op het bord.
  5. Verdeel de ricotta over de 4 cups en lepel er het gemarineerde fruit op. 
  6. Leg er een bolletje sorbet op en garneer met de atsina cress. 
  7. Wrijf de vier overgebleven cups met open kant over de bodem van een warme pan zodat de chocolade licht smelt. Druk deze op de gevulde chocoladecups. Hierdoor ontstaat een gesloten chocoladebol. 
  8. Serveer onmiddellijk en laat je gasten aan tafel de chocolade kapotslaan. Dit kan met een lepel, maar bijvoorbeeld ook met een mini hamertje. 

Ingrediënten

  • 8 ruby chocoladecups (Mona Lisa)
  • 1 sinaasappel
  • 1 rode pompelmoes
  • 1 el limoncello
  • 4 el ricotta
  • 4 bolletjes citrussorbet
  • 4 topjes atsina cress

Publicatie datum: 18 september 2023