Kimchi van augurk met asian picalilly

Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Snijd de augurk in de lengte in kwarten. Mix met het suiker en zout in een mengkom en laat 15 minuten inwerken. Meng de rest van de producten goed met de augurk en zet in de koeling. Kan een paar weken in de koeling bewaard blijven.
  2. Asian piccalilly: Blancheer alle groenten en spoel koud. Meng ondertussen de helft van de azijn met de bloem, mosterd, suiker, gember, kurkuma en olie tot een gladde massa. Breng de resterende helft azijn en 200 ml water aan de kook. Giet het daarna al roerend op het bovenstaande mengsel en voeg citroengras toe. Doe alles terug in de pan, gaar tot een dikke gebonden saus en roer ondertussen goed door. Meng de beetgare groente met de warme piccalilly saus. Steriliseer de weckpotten door ze 15 minuten in een oven van 120°C te zetten. Droog de potten niet af met een theedoek, maar laat aan de lucht drogen. Stort de nog hete piccalilly in de pot. Sluit de potten af .
  3. Serveer de kimchi op een schaal met de piccalilly als dip.

Ingrediënten

  • 250 g augurken zoet zuur
  • 2,5 eetl. suiker
  • 1,5 theel. zout
  • 1,5 theel. togarashi
  • 1,5 eetl. Verse gember
  • 1 eetl. Vissaus
  • 1 eetl.sojasaus
  • 1 wortel, julienne
  • 2 lente-ui, fijngesneden
  • ¼ ui, fijngesneden

Asian piccalilly:

  • 250 g bloemkoolroosjes
  • 250 g wortel, brunoise
  • 250 ml. natuurazijn
  • 20 g bloem
  • 10 g rode peper fijn gesneden
  • 15 g suiker
  • 10 g gember, geraspt
  • 2,5 g citroengras
  • 2,5 g kurkuma
  • 9 g zonnebloemolie
  • 200 ml. Water

Publicatie datum: 18 september 2023