Mr. Smoky peat

Aantal Personen
1

Bereidingswijze

  1. Zet een gemiddeld sterke kop lapsang souchong thee (circa 200 ml). Laat enkele minuten trekken. Meet 75 ml af en laat afkoelen.
  2. Kook de zwam in de rest van de thee met het scheutje whiskey in enkele minuten beetgaar en laat afkoelen in het vocht. 
  3. Meng de thee met de whiskey, suikersiroop, Grand Marnier en een paar druppels limoensap in een shaker. Doe er wat ijsblokken bij en schud tot het mengsel koud is.
  4. Schep crushed ice in een glas. Zeef de cocktail erboven en schenk het ginger beer erbij.
  5. Leg de zwam erin en zet er een klein takje rozemarijn in. Steek een ander stukje rozemarijn aan en leg het er rokend naast. Serveer direct.
  6. Tip: voor een pittige smaak en een wat tintelend effect kun je de rand van het glas ‘insmeren’ met een stukje verse gember.

Ingrediënten

  • 1 zakje lapsang souchong thee
  • 1 stuk koraalzwam (of een andere decoratieve paddenstoel)
  • 25 ml peated whiskey + scheutje extra
  • 10 ml rietsuikersiroop
  • 10 ml Grand Marnier
  • Limoensap, naar smaak
  • Grote ijsblokken
  • Crushed ice, naar smaak
  • 60 ml ginger beer

  • Garnering:
  • 2 takjes rozemarijn

Publicatie datum: 18 september 2023