Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Steek de coquilles met behulp van een paletmes open door strak langs de platte schelphelft te steken tot onderaan. De schelphelften komen dan los van elkaar.
Lepel er de vrucht uit en haal er de baarden af. Je moet puur de mooie ronde coquille over houden. Er zit nog een klein stukje sluitspier aan de coquille, haal dit er ook af.
Spoel de coquilles af onder de kraan, dep droog en leg tot gebruik in de koelkast.
Was de baarden onder de kraan en bak deze in een steelpan even stevig aan in een druppel olijfolie met de gesneden sjalot, de tijm en de laurier.
Blus af met de witte wijn, breng aan de kook en laat tot de helft inkoken.
Zeef het vocht, giet terug in de pan en voeg de slagroom toe. Laat tot de helft inkoken, proef of het krachtig genoeg is. Laat anders nog iets verder reduceren. Kruid eventueel met zout en peper en monteer heel schuimig kort voor het serveren.
Snijd de coquilles in heel dunne plakjes en schaaf de truffel eveneens in dunne plakjes.
Bouw het geheel als een carpaccio op een bord door plakjes truffel en coquille af te wisselen.
Druppel er wat olijfolie overheen en kruid met wat rookzout en gemalen peper.
Plaats kort in de voorverwarmde oven. Het gaat er puur om dat het koude er af is en alle smaken vrijkomen. Je wilt onder geen beding dat de coquilles garen.
Lepel er aan tafel pas de schuimige saus overheen.