Affligem-jus

Gang
Bijgerecht

Bereidingswijze

  1. Meng de botten met de wortelpeen, ui en bleekselderij en besprenkel met de olie. Schud alles om zodat het met olie is bedekt
  2. Schep in een ruime braadslede en zet het 45 minuten in een oven van 140°C.
  3. Doe de botten met de groenten in een pan en voeg de knoflook toe. Roer met het bier de aanbaksels in de braadslede los. 
  4. Schenk alles bij de botten in de pan, breng aan de kook en laat op laag vuur 1,5 uur zacht koken. Zeef de jus.

Ingrediënten

  • 1 kilo botten en afsnijdsels van ree
  • 1 winterpeen, geschild en in brunoise
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 stengels bleekselderij, in stukjes
  • 2 el zonnebloemolie
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 flesjes Affligem Dubbel

Publicatie datum: 18 september 2023