Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Kneed in een kom de bloem met 200 gram zachte boter en 200 gram geraspte Gruyère AOP. Voeg het zout, de peper, de pilipili en enkele lepels water toe en kneed tot een stevig deeg. Vorm het deeg tot een bal en zet 30 minuten koel.
Verwarm de oven voor op 180 °C. Rol het deeg uit met een deegroller tot een lap van 1 cm dik. Steek 24 schijfjes van 5 cm doorsnee uit. Steek uit 12 koekjes in het midden een cirkeltje van 2 cm. Bestrijk de koekjes met eidooier en plaats ze op een ingevette bakplaat. Bak ongeveer 12 minuten in de oven.
Vulling: meng in een steelpannetje de resterende 3 eidooiers met de room, het zout, de peper, de cayennepeper en de nootmuskaat. Laat op zeer zacht vuur indikken onder constant roeren. Laat kort afkoelen. Voeg de resterende boter en Gruyère AOP toe. Bestrijk de onderste helft van de gebakken koekjes met dit mengsel. Bedek met de uitgeholde koekjes.