Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Smelt de boter en bestrijk de binnenzijde van de springvorm met een deel ervan.
Maal de gemberkoek in een keukenmachine tot kruim. Bestrooi de binnenkant van de vorm met 2 eetlepels van het koekkruim en schud goed zodat de zijkanten en bodem bedekt worden.
Meng de overige gesmolten boter met cacao, zout en roomkaas en schep dit mengsel op de bodem van de vorm. Druk aan met de bolle kant van een lepel.
Smelt voor de vulling de chocolade au bain-marie.
Klop de roomkaas, yoghurt, bieten, eieren en suiker tot een gladde massa en roer door de gesmolten chocolade. Vul de springvorm met de vulling en zet onderin een oven van 110ºC. Bak de taart ca. 55 minuten (de vulling zal in het midden nog niet helemaal gestold zijn). Haal uit de oven en laat op kamertemperatuur helemaal afkoelen.
Zet in de koeling en laat de taart 2 uur opstijven.
Smelt intussen de chocolade voor de decoratie en spuit op een vel bakpapier figuurtjes om de taart mee te decoreren.
Haal de taart uit de springvorm, bestuif met cacao en plak de figuurtjes tegen de taart met wat extra gesmolten chocolade.