Wilde eend met rode wijn vinaigrette en kweepeer

Gang
Hoofdgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Meng de ingrediënten met een garde Doe dit in een kidde met 2 patronen. Spuit dit in een plastic bekertje voor 2/3 gevuld. Gaar dit op 1200 watt 1 minuut in de magnetron. Laat afkoelen en pluk hier kleine stukjes af. Droog dit 30 minuten in de oven op 60°C
  2. Schil de kweeperen. Kook deze gaar met witte wijn, water en suiker (naar smaak) laurier. Pureer dit in de thermoblender zonder de laurier
  3. Verhit de rode wijn saus. Voeg de overige ingrediënten toe, niet meer verhitten boven de 70°C. Breng op smaak met peper en zout.
  4. Meng alle ingrediënten met elkaar. Rol hier mooie pillen van tot 1 cm dikte en 3 cm lang. Pocheer de gnocchi en  breng op smaak met peper, zout en een sjalotje.
  5. Braad de eend mooi goud bruin. Op cuisson brengen in een oven van 165°C. Laat daarna nog 20 minuten rusten. Gebruik de overige ingrediënten voor de garnering.

Ingrediënten

  • 2 st wilde eenden
  • 3 st vijgen
  • 12 st uitgestoken rode gekookte bietjes
  • 12 plakjes rauwe rode biet gemarineerd in vinaigrette
  • paddenstoelen spongecake

Spongecake

  • 250 g eiwit
  • 20 g poedersuiker
  • 20 g bloem
  • 50 g pistache
  • 25 g crêpes poeder
  • 20 g amandel poeder

Kweepeerpuree

  • 150 g kweepeer
  • 2 dl witte wijn
  • 80 g suiker
  • 1 st laurier

Rode wijn vinaigrette

  • 1 ½ dl CHEF Rode wijn saus
  • 1 eetlepel stroop van Aceto Balsamico
  • 3 eetlepels hazelnootolie

Gnocchi

  • 250 g aardappelpuree
  • 150 g bloem
  • 25 g Parmezaan
  • 25 g eidooier

Publicatie datum: 18 september 2023