Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Bereid de paling voor en spoel alle bloedresten goed weg. Snijd de sjalotten en knoflook fijn en stoof aan. Voeg de stukken paling toe met wat tijm, salie, peper en zout en blus met witte wijn en visfond. Laat zachtjes 20 min. stoven met het deksel op de pan.
Laat ondertussen alle groene kruiden, buiten de zuring en marjolein, 2 seconden blancheren. Gebruik hiervoor 4 keer zoveel kervel en zuring in verhouding met de andere groene kruiden. Spoel de kruiden af met koud water. Mix eerst alle geblancheerde kruiden in een keukenmachine en voeg dan de zuring en marjolein toe. Voeg een klontje boter toe en mix nog een keer.
Haal de paling uit de pan en voeg de gemixte kruiden bij het vocht van de paling. Mix ze tot een mooie, gladde massa. Dresseer alles mooi op een bordje en werk af met peper en zout.