Sushirijst

Aantal Personen
20

Bereidingswijze

  1. Spoel de sushirijst af met koud water en laat uitlekken. Zet de rijst onder water en laat 20 minuten staan. Laat  opnieuw uitlekken en spoel af. 
  2. Doe de rijst in een pan met water en breng aan de kook. Laat 10 minuten koken op een lage warmtebron totdat het water door de rijst is opgenomen. Roer regelmatig om. 
  3. Haal de pan van de warmtebron en laat afkoelen tot kamertemperatuur. 
  4. Meng de rijst met de rijstazijn en de suiker. Vorm afgeplatte ronde bollen of vierkante cubes van de lauwwarme rijst. Smeer met een vingertop een beetje wasabi op de bovenkant van de bollen rijst en beleg met een topping.

Ingrediënten

  • 250 gram sushirijst 
  • 400 ml water
  • 2 eetlepels rijstazijn
  • 2 eetlepels suiker
  • wasabi (naar smaak)
  •  

Publicatie datum: 18 september 2023