Granité Gin Tonic met oester en salsa van komkommer

Aantal Personen
4

Bereidingswijze

Voor de granité: Breng 120 ml water en de suiker aan de kook, laat het even inkoken tot siroop, haal de pan van het vuur. 

  1. Meng er het citroensap, de gin en tonic door. Laat afkoelen. Doe het vocht in een plastic bakje en zet in de diepvries. 
  2. Roer eerst om het uur en daarna om het half uur met een vork om tot de granité een korrelige structuur heeft. Dit doe je minstens 6u lang.
  3. Voor de salsa: Schil de komkommer, vervolgens overdwars halveren, in heel kleine blokjes snijden, in zeef doen en bestrooien met zout.
  4. De rode peper wassen, schoonmaken en fijnhakken.
  5. Limoen goed schoon boenen en schil erf raspen. Limoen uitpersen. Koriander fijnhakken.
  6. Het vocht uit de komkommer blokjes drukken en in een bekken gieten. Peper, limoenschil, 1 EL limoensap en koriander erdoor mengen.
  7. Op smaak brengen met zout en peper. Ca. 2 uur afgedekt in koelkast zetten, zodat smaak zich kan ontwikkelen.
  8. De oesterschelpen schoonmaken
  9. Lepel een halve theelepel komkommersalsa op de oesterschelp
  10. Dresseer daarop de oester en een theelepel granité van Gin Tonic.

Ingrediënten

  • 4 oesters

Granité

  • 200 ml citroensap
  • 120 gram suiker
  • 120 ml gin
  • 240 ml tonic

Salsa van komkommer

  • 1/2 komkommer
  • zout
  • 1/2 rode peper
  • 1/2 limoen
  • 2 takjes koriander
  • (versgemalen) peper

  •  

Publicatie datum: 18 september 2023