Visballetjes met remoulade

Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 160 °C. 
  2. Meng in een schaal de vis met de uien, de bloem en het meel.
  3. Voeg de melk toe, maar zorg dat het mengsel niet te nat wordt. Breng op smaak met peper en zout. 
  4. Smelt een klontje boter in de pan. Maak balletjes van het vismengsel en leg ze in de pan tot de pan vol ligt. Bak ze enkele minuten, draai ze om en bak ze verder tot ze aan beide kanten goudbruin zijn.
  5. Doe de balletjes in een ovenschaal en besprenkel ze met olie. Zet ze 10 minuten in de oven. 
  6. Bestrooi de balletjes met bieslook.
  7. Meng alle ingrediënten voor de remoulade en breng op smaak met peper en zout. Zet tot gebruik in de koelkast.
  8. Serveer de visballetjes met de remoulade.
  9. Tip: de remoulade is het lekkerst als je ze vooraf maakt. De balletjes verwarmen in de oven is optioneel. Je kan ze ook enkel bakken.

Ingrediënten

  • 1 kg witvis, fijngehakt in de  keukenmachine
  • 4 uien, fijngehakt
  • 3 el bloem
  • 2 el aardappel- of  maiszetmeel
  • 100 tot 200 ml melk
  • 1 klontje boter
  • olijfolie 
  • enkele stengels bieslook, fijngehakt

Remoulade:

  • 200 ml zure room
  • 1-2 el mayonaise
  • 4-6 kleine augurkjes (in azijn), fijngehakt
  • 2 el kappertjes (in azijn) 1 handje bladpeterselie, fijngehakt
  • 1 koffielepel mosterd

Publicatie datum: 18 september 2023