Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Pak alle bieten per stuk in aluminiumfolie en pof ze ongeveer 50 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C (gebruik een satéprikker om te voelen of ze gaar zijn). Laat ze afkoelen en pel het velletje eraf. Snijd de verschillende bietjes
in dunne plakken en leg ze apart van elkaar op borden.
Maal de kaas in een keukenmachine fijn en maak wat dunner met de crème fraîche. Maal nog kort door met de tijm tot een mooie crème. Voeg peper naar smaak toe. Doe de crème in een spuitzak.
Bekleed een cakeblik met vershoudfolie en bestrijk de bodem en zijkanten met olijfolie.
Bedek de bodem met plakjes rode biet. Spuit er een dun laagje geitenkaascrème over en strijk glad.
Herhaal stap 4 met rode biet, dan met chioggabiet en tot slot met gele biet tot de kaas en alle bieten op zijn. Laat minstens 1 uur opstijven in de koeling.
Stort de terrine op een plank, verwijder de vershoudfolie en snijd de terrine in plakken.
Serveer met een simpele salade en wat brood of crackers.
Ingrediënten
600 gr gele bieten, schoongemaakt
600 gr chioggiabieten, schoongemaakt
600 gr rode bieten, schoongemaakt
500 gr jonge verse geitenkaas, zonder korst
200 ml crème fraîche
3 takjes tijm, gerist
1 el olijfolie
Extra: een rechte terrinevorm of cakeblik van ca. 26 cm