Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Meng de cornichons met de kappertjes, ei, groene kruiden, mosterd en olijfolie. Breng op smaak met peper en zout. Houd apart.
Laat de bolletjes mozzarella uitlekken en dep ze droog. Doe ze in een bakje en dek af met vershoudfolie. Maak een gaatje in de folie en leg een vel vershoudfolie klaar om later mee af te dekken.
Stop wat rookmot in het rookapparaatje, duw het slangetje door het gat in de vershoudfolie en steek de mot aan. Blaas de rook ongeveer 10 tellen in het bakje met mozzarella en zet het apparaatje uit. Dek het gat in de folie af met het extra vel folie en laat de mozzarella zo in de rook een kwartier staan.
Schep een lepel van het cornichon-eimengsel op de borden en leg de gerookte mozzarella erop.
Schaaf met een mandoline dunne plakjes radijs over de mozzarella.
Garneer met wat BroccoCress en besprenkel met amandelolie. Voeg naar smaak nog wat peper en zout toe en serveer.
Ingrediënten
2 cornichons, in kleine blokjes
1 tl kappertjes
1 gekookt ei, in kleine blokjes
2 takjes peterselie, de blaadjes grof gehakt
1 takje dragon, de blaadjes grof gehakt
1 takje kervel, grof gehakt
1 el olijfolie
4 bolletjes mozzarella (50 gr per stuk)
6 radijsjes, schoongemaakt een plukje BroccoCress
1 el amandelolie
Extra: apparaatje om koud te roken (bijv. Chef Aladin instant smoker), rookmot