“Spaghetti” van asperge / crème van eigeel / kaviaar

Gang
Hoofdgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Gaar de eieren in een warmwaterbad van 65°C voor een 60-tal minuten. Pel de eieren en spoel het eigeel af. Roer het eigeel glad en breng op smaak met peper en zout.
  2. Houd apart in een spuitzakje.
  3. Schil de asperges rondom. Snijd de kop van de asperge (+/- 3 cm) en houd apart. Snijd de rest van de asperge in fijne julienne.
  4. Schaaf met behulp van een mandoline of dunschiller zeer dunne plakjes van de koppen. Zoek de mooiste plakjes uit en houd fris en krokant in ijswater. Neem alle parures en gaar in de kippenbouillon met de room. Mix volledig glad tot een crème en breng op smaak met peper en zout.
  5. Stoom de julienne van asperges een 2 tot 3-tal minuten op 90°C Plaats een ring in een diep bord en doe hierin de aspergejulienne. Lepel de aspergecrème over de julienne en geef even tijd om te zakken.
  6. Spuit stippen van de eigeelcrème verdeeld over de julienne. Garneer verder af met kaviaar en jonge scheuten.

Ingrediënten

  • 4 AAA-asperges
  • ½ dl room
  • 1 dl kippenbouillon
  • 2 eieren
  • Kaviaar (naar smaak)

Publicatie datum: 18 september 2023