Superknapperige parmezaanfrieten

Gang
Bijgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Was de aardappels goed schoon onder de kraan en droog ze. Snijd ze in frieten van 1 cm dik. Was ze goed in ruim water en droog ze tussen keukenpapier of met een theedoek. Meng ze in een kom met 5 gr zout en de allesbinder. De allesbinder gaat vocht onttrekken aan de friet en vormt klontjes op de oppervlakte. Dit is precies wat er moet gebeuren: het maakt de friet extra krokant.
  2. Bak de frieten voor op 140°C. Laat circa 30 minuten afkoelen en bak ze dan af op 180°C. Vermeng de nog warme frieten om in een bak met de helft van de Parmezaanse kaas, een paar theelepels truffelolie en de helft van de bladpeterselie. Serveer in zakken bestrooid met de rest van de kaas en peterselie.
  3. Kcal per persoon: 580

Ingrediënten

  • 1 kilo Rozevalaardappels
  • 50 gr allesbinder
  • 100 gr Parmezaanse kaas, geraspt
  • 2-3 tl truffelolie naar smaak
  • 2 el bladpeterselie, fijngehakt

Publicatie datum: 18 september 2023