Mac & cheeseburger

Gang
Hoofdgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Vet de kommetjes en taartvormpjes in met wat olie.
  2. Maak een roux van de boter en bloem. Voeg in delen de bouillon toe en mix tot een gladde gebonden saus.
  3. Haal de pan van het vuur en roer de kaas, mosterd en cayennepeper erdoor.
  4. Kook de pasta beetgaar, giet af en laat goed uitlekken. Roer de pasta door de kaassaus en verdeel over de vormpjes. Laat afkoelen en opstijven. Haal de pasta uit de vormpjes.
  5. Klop 2 van de eieren los en haal de ‘broodjes’ erdoor. Bak ze in delen goudbruin in een frituur van 180ºC. Houd warm in de oven.
  6. Bak de hamburgers rosé. Bak de rest van de eitjes in een andere pan ‘sunny-side up’.
  7. Beleg de platte burgerbuns achtereenvolgens met de burgersaus, slablaadjes, burger, gebakken eitje, avocado en tuinkersblaadjes en dek af met de bolle buns. Garneer rondom met tuinkers.

Ingrediënten

  • 2 el olie
  • 25 gr boter
  • 25 gr bloem
  • 250 ml gevogeltebouillon
  • 150 gr pittige belegen kaas, geraspt
  • 1 el pittige mosterd
  • ½ tl cayennepeper
  • 400 gr kleine macaroni
  • 6 kleine eieren
  • 4 runderhamburgers
  • 8 eetlepels hamburgersaus
  • 8 kleine blaadjes kropsla
  • 1 avocado, in plakken
  • ½ bakje tuinkers
  • Extra: 4 kommetjes met ronde bodem, 4 platte taartvormpjes

Publicatie datum: 18 september 2023