Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Kook de olijven op in de suikerstroop en laat ze een nacht staan.
Pulseer 50 g van de olijven met de rozijnen in de foodprocessor, voeg het amandelmeel toe en draai tot een spijsachtige structuur ontstaat.
Vul de appeltjes met deze spijs. Kwast ze in met gesmolten boter en rol ze dan door de suiker zodat ze rondom met suiker bedekt zijn. Bak de appel-tjes 10-15 minuten in een oven van 175ºC (pas op dat ze niet te ver garen en uit elkaar vallen).
Draai de pistachenoten fijn.
Maak met een ring rondjes van de gemalen nootjes op 4 borden. Zet er een lauwwarm appeltje naast. Garneer het appeltje met Honny Cress. Maak een quenelle van olijfolie-ijs op de gemalen nootjes en leg de overige olijven erbij. Spuit het schuim uit de sifon op het bord (het schuim vormt een saus, het blijft niet rechtop staan). Bestrooi de saus met een beetje gemalen nootjes.
Voor het olijfolie-ijs:
Kook suiker met honing, citroensap en water op. Laat af-koelen. Voeg xanthaan toe en los deze op met de staafmixer. Voeg dan de olijfolie toe en emulgeer met de staafmixer. Draai er in de sorbetière een sorbet van.
Ingrediënten
75 gr zwarte olijven zonder pit
200 ml suikerstroop (1:1)
50 gr rozijnen
50 gr amandelmeel
4 kleine handappels (bijv. elstar), geschild en uitgehold
50 gr gesmolten boter
kristalsuiker
25 gr gepelde pistachenoten, geroosterd
¼ bakje Honny Cress
½ recept schuimsaus van olijfolie
100 gr suiker
25 gr honing
200 ml water
1,5 gr xanthaan
50 ml olijfolie geïnfuseerd met vanille en kardemom